Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nu satsar Svenska Seglarförbundet ännu mer på framtidens svenska elitseglare och sjösätter ett utvecklingslandslag. Efter tre inledande läger och uttagningar under hösten 2021 är laget nu klart.
 
Med anledning av att hemsidelösningen via IdrottOnline försvinner den 1/1 2023 bjuder nu Svenska Seglarförbundet in sina klubbar till ett dialogmöte. Mötet kommer att genomföras vid två tillfällen under vecka 6 med identiskt innehåll.
 
Ett knappt halvår efter OS i Tokyo kan förbundskapten Magnus Grävare presentera ett nytt landslag med tre nyblivna OS-silvermedaljörer, nya spännande konstellationer och några helt nya namn.
 
För klubbens verksamhet finns ett stort antal olika stöd. Nu har vi samlat de i en katalog och uppdaterat den för gällande år 2022. Vi hoppas att detta underlättar för klubbar att söka bidrag för sina verksamheter
 

Säkerhetsbestämmelser

(2022-01-18 10:16)
Säkerhetsbestämmelser för havskappsegling
 
Denna information rör de båtägare som vill delta på kappseglingar i Sverige som tillämpar World Sailings Offshore Special Regulations kategori 3 som exempelvis Gotland runt eller Raymarine2Star.
 
Vi söker dig som vill vara med och utveckla svensk barn- och ungdomssegling och som brinner lite extra för just den målgruppen. En heltidstjänst med placering i Göteborg eller Stockholm. Sista ansökningsdag 31 januari.
 
Årets utbildningsprogram innehåller både nyheter och utveckling av befintliga kurser. Fortbildningen av tränare blå och röd startar redan denna vecka och i februari erbjuds ett spännande webbinarium om Prestationspsykologi i ledarskapet.
 
Är du mellan 18-30 år och vill utvecklas inom offshore segling? Då ska du senast den 31 januari söka till KSSS Offshore Clinic. Den innehåller både teori och praktik och pågår mars-oktober 2022.
 
Ungdomarna fortsätter att engagera sig och ta plats i vår organisation och en av dem är 18-åriga Ida Gabrielsson från Lysekil SS Gullmarn som nu är del av Västkustens Seglarförbunds styrelse.
 

Paus för SRS ansökningar

(2022-01-11 15:35)
Under vintern gör SRS avbrott för nya ansökningar för att istället göra oss redo inför säsongen 2022
 

Verifiering

(2022-01-11 15:32)
Ett anpassat mätbrev för SRS får status verifierat om båten och dess utrustning är inmätt av en godkänd mätperson
 
470-seglaren Lovisa Karlsson är ett av framtidsnamnen som Sveriges Olympiska Kommitté nu satsar på när de utökar stödprogrammet ”Topp och Talang” med 18 unga, starka, atleter.
 
Brinner du för segling? Är du kreativ och full av tankar och idéer, men också en lyhörd lagspelare? Nu har du eller någon du föreslår chans att bli en del av Svenska Seglarförbundets styrelse och få jobba med frågor som ligger varmt om hjärtat.
 
För några år sedan lånade några scouter en 2-Krona från Sollentuna Södra Scoutkår för att kunna delta i SM. Erfarenheten inspirerade till mer kappsegling och en ny klubb som nu blivit en del av Svenska Seglarförbundet
 

 

 

Bli medlem, betala med swish.

 

 

Postadress:
Örnsköldsviks SS - Segling
Box 208
89125 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: 0706171040
E-post: oss@oss-ovik.com

Se all info

 

 

ÖSS SPONSORER 2019

seasea

Yamaha center

Byggsigurd 

Cervera 

Flexite

Holmen

BMW Lindholms bil

Malux