Hoppa till sidans innehåll

Moderna Föreningen

21 FEB 2021 10:02
ÖSS är en förening som har utvecklas otroligt mycket under de senaste åren och det finns en vilja inom klubben att fortsätta utvecklas. Vi ser dock en utmaning i att locka nya medlemmar och få fler att engagera sig i föreningen, det vill vi ändra på.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2021 10:02

ÖSS Projekt Moderna föreningen

Som vi berättade på årsmötet tidigare i höst har vi i ÖSS styrelse inlett ett utvecklingsarbete enligt Svenska Seglingsförbundets (SSF) verktyg Moderna föreningen. SSF har tagit fram modellen för att hjälpa klubbar att utvecklas som förening och fokuserar på fem olika områden.

  • Utbildning, kompetens & ledarskap
  • Tillgänglighet & jämställdhet
  • Medlemskap som engagerar
  • Träning & tävling
  • Hållbar verksamhet

Moderna föreningen kan användas till små insatser eller stora omfattande strategi- och utvecklingsarbeten i klubben. Läs gärna mer på SSFs hemsida här.

ÖSS och Moderna föreningen

Vi i styrelsen tycker att ÖSS är en förening som har utvecklas otroligt mycket under de senaste åren och det finns en vilja inom klubben att fortsätta utvecklas. Vi ser dock en utmaning i att locka nya medlemmar och få fler att engagera sig i föreningen och det vill vi ändra på. Att jobba efter Moderna föreningen tror vi i styrelsen kan ge oss ytterligare en skjuts i rätt riktning.

Uppstart

I närtid kommer vi att inleda arbetet med att skicka ut en enkät till samtliga medlemmar via mail. Enkäten kommer att ge dig som medlem möjlighet att ge din bild av hur du tycker att ÖSS jobbar idag och förslag på hur du vill att ÖSS skall utvecklas. Det kommer att ta cirka 10–20 att genomföra enkäten och vi ser detta som en viktig möjlighet för dig som medlem att tycka till och ge oss i styrelsen möjlighet till att utveckla ÖSS. Enkäten är anonym men det går att lämna dina kontaktuppgifter om du skulle vilja kommunicera med ÖSS kring enkäten och dina svar.

Enkäten kommer att skickas via mail under första veckorna i mars, så håll utkik i era mailkorgar!

Fortsättningen

Efter enkäten kommer vi att sammanställa era åsikter och fördjupa oss i vilka utvecklingsarbeten som föreningen skall hugga tag i. Mer information om detta kommer under våren.

Vill du bidra?

Har ni några frågor kring projektet eller känner ni ett intresse av att vara med och bidra lite extra i en projektledningsgrupp kontakta gärna projektledare Claes via mail eller telefon:
sundqvist.claes [at] gmail.com
070 246 62 69

 

För ÖSS styrelse
Claes Sundqvist

Skribent: Claes Sundqvist
E-post: Adressen Gömd

 

 

Bli medlem, betala med swish.

 

 

Postadress:
Örnsköldsviks SS - Segling
Box 208
89125 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: 0706171040
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

ÖSS SPONSORER 2019

seasea

Yamaha center

Byggsigurd 

Cervera 

Flexite

Holmen

BMW Lindholms bil

Malux