Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Åren går fort och nu är Seglingssäsong anno 2019 startad!


Fjolårets varma och fina sommar gav mersmak och förhoppningsvis får vi en ny lika fin sommar, men kanske lite blötare på nätterna så modernatur får sitt också. Vårt klimat har ju starkt påverkats under det senaste årtionden, och vi som seglare kan ju känna oss lite miljövänligare med vår vistelse i naturen, dock har vi alla ett ansvar att vara rädd om vårt vackra land och jag slår ett slag för att vi gemensamt tar ett högre ansvar för nedskräpning i vår skärgård. Allt från cigarettfimpar och dryckesflaskor, till sopor som vi tar med och lägger på anvisade platser.

Vi har ett ansvar att förvalta det till kommande generationer!

Örnsköldsviks segelsällskap är inne i en starkt engagerad period och fortsätter med mycket roligt och spännande! Vår Allsvenska satsning på J-70 fortsätter, och i år har teamet utvecklats till 20 personer, vi kör med 3 besättningar i huvudsak, och den besättning som har lyckats bäst under säsongen får segla den fjärde och sista finalomgången i Gottskär. Vår lagledare Fredrik Nordin har med seglingssektionen gett uttryck för att snäppa upp förväntningarna och satsa på att vara bland de 5–8 bästa lagen i Sverige.

Styrelsen har också beslutat att möjliggöra inköp av de två J-70 båtarna som ingår i ett avtal med Nordemans Bil och Yamaha center. Detta ligger i en plan att kunna göras om 3–4 år, även ett positivt ställningstagande kring att ansöka om Allsvensk delsegling år 3 och 4.

Allsvenska delseglingen i Ö-vik blev väldig uppskattat av seglarna som kom på besök, även en enorm positiv uppmärksammat i media har vi fått tack vara Mittmedia. Deras satsning med oss, har gett oss jättefin respons i bygden och seglarsverige. Vi är oerhört tacksam för detta samarbete med Mittmedia. Även vårt samarbete med Lugnviks hamnförening har stärkts sedan kommunen kom fram med översiktsplanen om en eventuell förändring av hamnen och dess vinteruppläggningsplatser. Vi har jobbat hårt mot den eventuella flytten. Vi anser att vi har en hamn, som ger oss en ”Skärgård i Världsklass”!

Vi har ett aktivt föreningsliv som skapar båtliv i inre hamn.

Ulvöregattan fyller 110 år och det skall göras med ”extra allt”, vi satsar på 110 båtar och jag hoppas få se dig som seglare ute på Ulvöregattan i sommar! Tillsammans gör vi detta till en folkfest!!

En jätterolig nyhet att skriva om, är vår Jollesektion. Den har fått flera instruktörer med i organisationen, som är under Gunillas Leinskölds ledning. John Alsén tillsammans med Martin Rubing och Nina Korpisari kommer att ingå i sektionens styrka. Deras tävlingserfarenheter kommer väl till pass, och flera barn har redan anmält sig inför säsongen. Jollesektionen betyder mycket för vår framtid, och vi har nu skapat en ”röd tråd” i vår klubb med olika satsningar på aktiviteter. Allt från J-70 båtar och elitsatsning med allsvenskan, delseglingar som ger oss lite klirr i kassan för utvecklingen av vår klubb, samt jollesektiones fina utveckling. Även mer familjevänlig klubbsegling har utvecklats av vår seglingssektion, såsom kappsegling i hamn med middag, personliga handicap, seglarskola, och andra roliga ändringar som du kan läsa om i vårt program.

Så… Örnsköldsviks segelsällskap är på riktig frammarsch och jag hälsar alla Varmt Välkommen att delta i allt som vi har att erbjuda!

Pär Janson, Ordförande ÖSS

Uppdaterad: 16 NOV 2017 22:19 Skribent: Pär

 

 

Bli medlem, betala med swish.

 

 

Postadress:
Örnsköldsviks SS - Segling
Box 208
89125 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: 0706171040
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

ÖSS SPONSORER 2019

seasea

Yamaha center

Byggsigurd 

Cervera 

Flexite

Holmen

BMW Lindholms bil

Malux