Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

ÖSS Jolle


Hej alla jolleseglare!

Coronaviruset

Vi följer Svenska seglarförbundets (SSF) rekommendationer och håller oss uppdate-rade kring utvecklingen av coronaviruset. Det handlar om att följa RF och Folkhälso-myndighetens föreskrifter och allmänna råd. Inför varje planerad aktivitet genomför vi en riskbedömning, och planerar aktiviteten därefter.

SSF 2021-03-07

Seglingsträning och fysträning utomhus är ok för alla åldrar. När träningsaktiviteter genom-förs skall följande beaktas;

1. Håll avstånd till varandra.
2. Dela inte utrustning med varandra, såsom vattenflaskor mm.
3. När det är möjligt genomför all aktivitet utomhus, såsom genomgångar mm.
4. Undvik gemensamma omklädningsrum.
5. Res till och från aktiviteten individuellt och undvik kollektivtrafik.
6. Utför träningen i mindre grupper.
7. Sist men inte minst - delta inte om du är sjuk eller har symtom av något slag.

Utifrån SSF:s rekommendationer hoppas vi kunna starta vår verksamhet som plane-rat.

Läs mer på Info om coronasituationen - Svenska Seglarförbundet (svensksegling.se)

ÖSS Seglarskolan startar 29 april 2021

Vi börjar med en uppstartsträff för seglare och föräldrar. Vi samlas 29 april klockan 18:00 utanför klubbhuset i Lungvikshamnen, då informerar vi om vår planerade Jolle-verksamhet, kring segling, träning och tävlingar.

Nybörjargrupp, fortsättnings- och träningsgrupp startar tisdag 4 maj.

Träningstider:
Tisdagar och torsdagar klockan 17:30 - ca 20:00, med start 4 maj.

Vi börjar med vårrustning av båtarna, då tvättar och riggar vi båtarna under ledning av våra seglingsinstruktörer. Alla kan vara med och hjälpa till. Oömma och vattentåliga kläder rekommenderas.

När båtarna är i ordning startar seglingsträningen och fortsätter till veckan efter mid-sommar, vecka 26. Semesteruppehåll vecka 27 - 30.

Höstens träningar börjar tisdagen den 3 augusti och fortsätter tisdagar och torsdagar september ut. Preliminärt datum för säsongsavslutning är torsdagen den 23 september.

Vi tränar vid ÖSS klubbhus i Lungvik, nära Fjällräven Center på Sjögatan. Ta med flytväst, våtdräkt, varma kläder, regnställ, mössa och handskar. Det kan vara kallt på sjön, speciellt på våren när det är kallt i vattnet.

ÖSS Jolle har några båtar att låna: optimistjolle, 2-krona och Laser Radial. Nybörjare har förtur till klubbens båtar på tisdagar. Det finns även möjlighet för seglarna att hyra båt under säsongen.

Seglingsläger vid Skuleberget havscamping
I år har vi planerat in två läger vid Skuleberget havscamping, ett på våren och ett på hösten. Vårens läger hålls 11-13 juni och höstens datum återkommer vi med senare. Mer information om lägren kommer senare.

Allsvenskan i segling
Örnsköldsviks Segelsällskap arrangerar tillsammans med Svenska seglarförbundet Allsvenskan i segling 20-22 augusti i inre hamnen. Jolleseglarna deltar i någon form.

Regionkval, JolleCup 28-29 augusti
Även i år arrangerar ÖSS Jolle Regionkval 3 i JolleCupen för Norrland, 28-29 augusti. En kappseglingstävling i klasserna Optimist, Optimist nybörjare, Laser och 2-krona.

ÖSS Jolles nybörjargrupp (Grön nivå)
För att delta i Seglarskolan bör man ha fyllt 8 år och kunna simma 200 m.
Nybörjargruppen kommer att träna tillsammans med fortsättnings- och träningsgruppen men får i början individuellträning. ”Torrsegling” på land och övningar på vattnet.

Seglingsinstruktörer och tränare finns med på land, i segelbåtarna eller i följebåtarna. Vid första tillfället fyller en vårdnadshavare i registrering och tilldelas information av en instruktör. Föräldrar är mer än gärna välkomna att hjälpa till på land eller i en följebåt. Också de vuxna bär flytväst.

ÖSS Jolles fortsättnings- och träningsgrupp (Grön/Blå nivå)
Den här träningsgruppen vänder sig till ungdomar med tidigare erfarenhet av segling
t.ex. ÖSS Seglarskola eller motsvarande, bra seglingsvana. Tränar finns med i segelbåtarna eller i följebåt. Deltagarna i träningsgruppen kan alla segelsätten, hanterar båten även i lite hårdare vind, de kan lägga till, vända tillbaka båten när den har kap-sejsat och kan rigga båten själv. En del har egen båt, träningarna är inriktade på kappsegling och deltagarna har möjlighet att delta i olika tävlingar.

ÖSS Jolle är en av Svenska Seglarförbundens Ungdomsvänliga Klubbar och våra instruktörer och tränare är utbildade. ÖSS är certifierad av Svenska Seglarförbundet att bedriva Seglarskola och träning enligt Svenska Seglarförbundets krav.

Anmälan görs via e-post till This is a mailto link
Ni som seglat med oss tidigare och gjort uppehåll är också välkomna tillbaka!

Uppdaterad: 15 MAJ 2018 07:43 Skribent: Andreas Nordström
E-post: Adressen Gömd

 

 

Bli medlem, betala med swish.

 

 

Postadress:
Örnsköldsviks SS - Segling
Box 208
89125 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: 0706171040
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

ÖSS SPONSORER 2019

seasea

Yamaha center

Byggsigurd 

Cervera 

Flexite

Holmen

BMW Lindholms bil

Malux