Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse


ÖSS jolleVerksamhetsberättelse för ÖSS Jolle 2010

 

Vi som verkat i ÖSS Jolle under året är: Anne Temin, Andreas Nordström, Mats Lövström, Jessika Sjölund, Julia Ödmark, Erik Hällström och Emil Axelsson.

 

Första seglingen för året var den 18 maj, veckan innan genomförde vi den årliga vårrustningen och ordinare träningssäsongen avslutades den 16 september (sista seglingen var 7 November(!)). Seglarskolan som i år arrangeras enligt SSF’s seglarskola hölls mellan v 24 och v 34 med 6 st nya selgare,
totalt har 20 seglare (9 tjejer och 11 killar) deltagit under hela säsongen.

 

Den 25 maj 2010 blev ÖSS av SSF godkänd Seglarskola. Vi har även utbildat oss för att uppleva de krav SSF har på seglarskola och totalt 7 st har gått Seglarskoleinstruktörskursen och 1 st har utbildat sig till huvudansvarig för seglarskolan. Seglarskolan genomfördes genom vanliga träningar på tisdag och torsdag men även med en lägervecka (vecka 26) där vi höll till vid sandstranden bakom klubbhuset i hamnen i år.

 

Tävlingsmässigt har vi även i år aktivt deltagit på regattor och tävlingar runt om i Sverige och representerat ÖSS med fina placeringar.
Tävlingar vi deltagit på är JuniorSM i Stockholm där Viktor Greve deltog med en fin 7 plats som bästa segling och totalt 34 plats i silvergruppen, totalt startade hela 159 st pojkar i optimist under JuniorSM.

Under Ulvöregattan deltog 9 lag i Pelle liten där både VM (!) och SM mästare deltog och ÖSS ställde upp med 4 lag och placerade sig på 5,6,7 och 9 plats i det strålande vädret Ulvön bjöd på även i år.

Även på Jollecupen som seglas runt om i Norrland har vi deltagit både i Umeå, Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik och Luleå i både Laser radial (7 Julia, 9 Fritz, 18 Madelene, 19 Maja, 23, Gustav av 29 startande) och Optimist (2 Victor, 13 Maja, 21 Thomas av 26 startande).

Vid SM i 2-krona seglade Fritz & Julia väldigt bra och var 1 (!) efter första dagen, tyvärr blåste det upp andra dagen och de slutade på en fin 9 plats, även Maja och Ida deltog för första gången på en större tävling och slutade på 20 plats efter att ej startat i den starka vinden sista dagen.

Tillslut deltog vi i Oktober på TB-sjösport cup där Victor och Ida blev 11 och Fritz och Julia blev 22 av 32 startande lag.

 

Vi har även haft klubbmästerskap fördelade på 8 seglingar inom jolle i 2-krona, laser radial och optimist klasserna. I 2-krona vann Ida Wikman, Laser radial vanns av Fritz Forsgren och optimist vanns av Victor Greve.

 

Under Botniabanans invigning visade vi upp oss genom att visa att det även går att segla jolle i norrland och seglade med 5 laser radial och 4 st 2-kronor i hamnen.

 

I år användes våra 2-kronor även under utbildningen till Seglarskoleinstruktör ända in i november då ÖSS var med och seglade nere i Sundsvall! (Snart kan vi införa lucia seglingen!?)
Vi höll även i utbildningen för seglarskoleinstruktör under våren här i Örnsköldsvik.

 

Träffen som är en årlig träff på Bosön för alla Ungdomsvänligaklubbar och klassförbund kommer besökas av Andreas, Julia och Jessika som hålls den 19-21 November.

 

Vi fick i år stöd av SSF till att kunna anlita Norrlands Sailcoach för klubbutvecklingsprojekt under 2010 vilket vi genomfört där Sailcoachen hjälp oss med utbildningar av seglare och instruktörer och som blev så lyckat att vi under nästa år kommer ha samma förutsättningar. Totalt tilldelas ÖSS 30 000:- för att anlita Sailcoachen under 6 dagar 2011 vilket är samma upplägg som för 2010.

 

Säsongen avslutades med städning och prisutdelning i klubbhuset.
Vi tackar våra fyra huvudsponsorer: Malux, Cervera, Yamaha Center och Holmen.

 

41 träningar och 313 deltagare som deltagit, vilket gör att vi haft ungefär 7 deltagare per träning.

 

I år har vi även fått vår fina MNSF optimist som vi haft på lån av MNSF för vår fina ungdomsverksamhet, det innebär att vi nu har 4 st 2-krona och 4 st laser samt 11 st optimister till förfogande!

 

Vi har haft en rolig säsong med många båtar i vattnet på träningarna och aktivt tävlat runt om i Sverige med som vanligt årets höjdpunkt – en fantastisk helg under Ulvöregattan!

Med vänlig hälsning, ÖSS Jolle

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:10 Skribent: Andreas Nordström

 

 

Bli medlem, betala med swish.

 

 

Postadress:
Örnsköldsviks SS - Segling
Box 208
89125 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: 0706171040
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

ÖSS SPONSORER 2019

seasea

Yamaha center

Byggsigurd 

Cervera 

Flexite

Holmen

BMW Lindholms bil

Malux